T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Yunus Emre İlkokulu

YARIŞMALAR ÖDÜLLER

YARIŞMALAR ÖDÜLLER

Nis

1. Resimler “Çocuk Gözüyle Eczane” konulu olup ilimizde bulunan ilkokullardaki 1.-2. ve 3.-4. sınıf öğrencileri katılabilecektir. 

2. 1.-2. ve 3.-4. sınıf öğrencileri ayrı kategorilerde değerlendirilecektir.

3. Resimler 35x50 ebadında kağıtlara, "YATAY OLARAK" ve "PASTEL BOYA" malzemesi kullanılarak yapılacaktır.

4. Resimlerin arkasına öğrencinin adı, soyadı, okulu ve sınıfı yazılacaktır.

5. Resim yarışmasına son başvuru tarihi 26 Nisan 2024’dür.

6. Yarışma sonuçları Kocaeli MEM web sayfası “kocaeli.meb.gov.tr”  ve 31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası web sayfası “kocaelieo.org.tr” adreslerinde 6 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilecektir.

7. İl genelinde yapılan değerlendirmede 1.-2. ve 3.-4. sınıf kategorilerinde dereceye giren üçer öğrenciye ve okullarına 2000’er TL’lik hediye çeki verilecektir.

8. Ödül töreni yeri ve tarihi dereceye giren öğrencilerimize ve okullarımıza daha sonra duyurulacaktır.

9. Resimler Sınıf Öğretmenlerine en geç 22 NİSAN 2024 PAZARTESİ günü öğlene kadar teslim edilecek. Yarışma için  Okulumuz komisyonu tarafından seçilecek 1 (bir) eser gönderilecek.

Mrt

2023-2024 ÖĞRETİM YILI BAŞARILARIMIZA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİK.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle düzenlenen Resim Yarışmasında  D.C. ÖNER Kocaeli İl birincisi olarak Ankara'da okulumuzu temsile hak kazanmıştır. Bu büyük başarıdan dolayı Öğrencimizi, Ailesini ve Öğretmenini tebrik eder Başarılarının devamını dileriz.

Cantürk ŞANAL

Okul Müdürü

Mrt

YUNUS EMRE İLKOKULU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 104. YIL DÖNÜMÜ  

  ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Mrt

MEB tarafından düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında Öğrencilerin Dede Korkut Hikâyelerini okumaları, anlamaları ve yazma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlan "DEDEKORKUT HİKAYELERİ YAZMA " yarışmasında Okulumuz 4/B Sınıfı Öğrencisi Elif Ülkü K. İlçe Birincisi olmuştur. Okulumuzun gurur kaynağı olan bu başarıdan dolalı başta Öğrencimiz , Ailesi ve Sınıf Öğretmeni Murat GENÇ'i tebrik ederiz.

 

Mrt

Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen  il genelindeki tüm resmi ve özel okullar arası Sıfır Atık projesinin tanıtımı, geri kazanılabilen atıkların döngüsel ekonomiye katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin öğrencileri düşünmeye sevk etmek; öğrencilerin çevreye ilgisini arttırmak, sağlıklı kentler yaratmak amacıyla, iklim değişikliği etkilerine dirençli bir kent oluşturmak için iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması,  bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda farkındalığı arttırmaya yönelik yarışmada "OKULLAR UYGULAMASI " kategegorisinde İLÇE GENELİ BİRİNCİLİK elde etmenin gururunu sizlerle paylaşmaktan onur duyarız.Okumuz öğrencilerinin kendilerinin başlattığı ve okul idaresinin desteklediği" SIFIR ATIK, BÜYÜK ADIM" adlı bu projemiz  Üç yıldır velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katkıları  ile okulumuza kazandırdığmız büyük ekonomik katkı ile birlikte ilçe geneli birinci olmak bizleri mutlu etmiştir.

Mrt

Okumuz 2/C Sınıfı Öğrencisi YAĞMUR E. 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ nedeniyle düzenlenen il geneli okullar arası resim yarışmasında Okulumuzda birinci olduktan sonra , Derince İlçe birincisi ve Kocaeli İl üçüncüsü olmuştur.Büyük bir başarı göstererek okulumuz ve ailesinin gurur kaynağı olmuştur. Başarısından dolayı Kendisini , Ailiesini ,Sınıf Öğretmeni Şule Mostura'yı tebrik ediyoruz. İlçe Birincilik ödülünü öğrencimiz İl törenine katıldığı için öğrencimiz adına Sınıf Öğretmeni Şule Mostura Derince Kaymakamı Sayın Mustafa DEMİRELLİ'den almıştır. İldeki törende öğrencimiz ödülünü Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer AKMANŞEN'den almıştır.

Mrt

Kocaeli Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenen yarışma; 2023-2024 eğitim öğretim yılında il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitim gören ilkokul öğrencilerini kapsamaktadır.  Sıfır atık projesinin tanıtımı, geri kazanılabilen atıkların döngüsel ekonomiye katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin öğrencileri düşünmeye sevk etmek; öğrencilerin çevreye ilgisini arttırmak, sağlıklı kentler yaratmak amacıyla, iklim değişikliği etkilerine dirençli bir kent oluşturmak için iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması,  bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda farkındalığı arttırmak yarışmanın temel amaçlarındandır.İlkokul 1-2-3-4’üncü sınıflar yarışmada birlikte değerlendirilecektir. Bu sınıflarda okuyan öğrenciler sıfır atık ve/veya iklim değişikliği/ enerji verimliliği ile ilgili resim kategorisinde yarışacaklardır. 

YARIŞMA ŞARTNAMESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Katılım gösterecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Ock

TEKNOFEST İLKOKUL YARIŞMALAR SİTE ERİŞİM LİNKİ :  https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/

İlkokul ve ortaokul kademesindeki öğrencilerimizin TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına yönelik olarak projeler üretmelerine ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla "TEKNOFEST İçin Bir Fikrim Var!" etkinliği başlatıldı. Söz konusu etkinlik kapsamında ilkokul ve ortaokul kademesindeki öğrencilerimizin velileri ve sınıf öğretmenlerinin rehberliği ile 22 Ocak – 4 Şubat 2024 tarihleri arasındaki yarı yıl tatili boyunca TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına yönelik proje fikirleri geliştirmeleri sağlanacaktır. SÜREÇ NASIL İŞLİYOR? • İlimizdeki tüm ilkokul ve ortaokullarda, her sınıf öğretmeni tatil öncesinde TEKNOFEST teknoloji yarışmaları hakkında öğrencilerini bilgilendirecektir. • Öğrencilerden velilerinin de desteği ile yarıyıl tatili süresince yeni bir fikir ya da proje geliştirmeleri istenecektir. • Yeni bir fikri olan, farklı bir uygulaması olan, hayaller kuran, bir projesi olan öğrencilerimiz teşvik edilecektir. • 5 Şubat 2024 tarihi itibariyle sınıf öğretmenleri fikri olan öğrencilerle birlikte bir değerlendirme yapacak ve başvuruya değer bulunan projelerle 20 Şubat 2024’e kadar başvuru yapılacaktır.

 NASIL BAŞVURU YAPILIR? Sınıf öğretmenlerinin yardımıyla öğrencilerimizin fikirlerine uygun olan kategoriden TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına başvuru yapılacaktır. •

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına nasıl başvuru yapılacağını bağlantıdaki videoda bulabilirsiniz:

http://meb.ai/UEJ85V0 • TEKNOFEST teknoloji yarışmaları hakkında daha detaylı bilgi almak için bağlantıyı kullanabilirsiniz: http://meb.ai/UxlbuPk

Ock

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ile ilgili Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "TÜRK'ÜN ÖZÜ , AKİF'İN SÖZÜ" Konulu İlkokul Öğrencileri arasında Resim yarışması düzenlenmiştir. Okulumuz Öğrencilerinden yarışmaya katılacak olanlar eserler en geç 22 ŞUBAT 2024 günü sınıf öğretmenlerine teslim edilecek. Yarışmaya katılan Öğrencilerimize başarılar dileriz.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ EKTE SUNULMUŞTUR.

Ock

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimiz geneinde İlkokul Öğrencilerine yönelik "18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ" konulu Resim yarışması düzenlenmiştir. Okulumuz Öğrencilerinden yarışmaya katılacak olanlar eserler en geç 01 MART 2024 günü sınıf öğretmenlerine teslim edilecek. Katılımcılara başarılar dileriz.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ EKTE SUNULMUŞTUR.

Ara

ŞİİR / RESİM YARIŞMA-"12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ" Nedeniyle okulumuz öğrencileri arasında Resim ve Şiir yarışması düzenlenmiştir. Yarışma ile ilgili bilgiler ve şartname ekte sunulmuştur. Yarışmaya tüm öğrencilerimizin katılımını bekler başarılar dileriz.

Ara

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” nedeniyle okulumuz öğrencileri arasında   “ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ MAKETİ YAPMA” Yarışması düzenmiştir. Yarışmaya Okulumuz bütün öğrencileri katılabilir. Yarışma ile ilgili şartname ve bilgi notu ekte sunulmuştur.

Ara

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Dede Korkut Hikâyelerini okumaları, anlamaları ve yazma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Yarışmaya ilimiz geneli resmi ve özel tüm İLKOKUL ve ORTAOKUL  öğrencileri katılacaktır.

Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilecektir. YARIŞMA ŞARTNAMESİ EKTEDİR.

Ara

2023-2024 YILI

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK”  

YARIŞMANIN AMACI

YEŞİLAY ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır. Yarışmada il ve ülke geneli dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecektir.

Yarışma şartnamesinde İlkokul Öğrencilerine yönelik olan kısımlar düzenlenerek katılımcıların yararlanmasına sunulmuştur. Konu hakkında bilgi almak isteyen olursa Görevli Öğretmenimiz Hande Hanımdan bilgi alabilirler.